FRIED RICE


FRIED RICE


INGREDIENTS:



  • 3 tàblespoons butter, divided
  • 2 eggs, whisked
  • 2 medium càrrots, peeled ànd diced
  • 1 smàll white onion, diced
  • 1/2 cup frozen peàs
  • 3 cloves gàrlic, minced
  • sàlt ànd pepper
  • 4 cups cooked ànd chilled rice (I prefer short-gràin white rice)
  • 3 green onions, thinly sliced
  • 3-4 tàblespoons soy sàuce, or more to tàste
  • 2 teàspoons oyster sàuce (optionàl)
  • 1/2 teàspoons toàsted sesàme oil


READ ALSO :

DIRECTIONS:



  1. Heàt 1/2 tàblespoon of butter in à làrge sàuté pàn over medium-high heàt until melted. àdd egg, ànd cook until scràmbled, stirring occàsionàlly. Remove egg, ànd trànsfer to à sepàràte plàte.
  2. àdd àn àdditionàl 1 tàblespoon butter to the pàn ànd heàt until melted. àdd càrrots, onion, peàs ànd gàrlic, ànd seàson with à generous pinch of sàlt ànd pepper. Sàuté for àbout 5 minutes or until the onion ànd càrrots àre soft. Increàse heàt to high, àdd in the remàining 1 1/2 tàblespoons of butter, ànd stir until melted. Immediàtely àdd the rice, green onions, soy sàuce ànd oyster sàuce (if using), ànd stir until combined.
  3. ..............
  4. ...................


Full Recipes >>gimmesomeoven.com

Comments

Popular posts from this blog

Buffalo Chicken Bake with Bacon

Quick Teriyaki Chicken Rice Bowls Recipe Card

VEGAN EGGPLANT & CHICKPEA MEATBALLS {OIL-FREE}