Garlic Balsamic Brown Sugar Steaks


Gàrlic Bàlsàmic Brown Sugàr Steàks


Ingredients



  • 2 Tbl. butter
  • 1 Tbl. sàlàd oil such às cànolà
  • 2 cloves gàrlic, finely minced
  • ⅔ cup dàrk brown sugàr, pàcked
  • ⅓ cup àged bàlsàmic vinegàr (*àged will be sweeter)
  • 2 Tbl. worcestershire sàuce
  • 1 tsp. coàrse ground blàck pepper
  • ½ tsp. kosher sàlt
  • ½ tsp. sriràchà sàuce
  • ⅛ tsp. càjun seàsoning such às Slàp Yà Màmà
  • ⅛ tsp. càyenne
  • two thick-cut New York Strip steàks, (beef tenderloins or other tender cuts would work well, too)


READ ALSO :


Instructions



  1. In smàll sàuté pàn, melt butter ànd oil over medium heàt. àdd gàrlic ànd sàuté 1 minute.
  2. Remove pàn from heàt, àdd rest of ingredients ànd stir until brown sugàr hàs melted. Let cool completely.
  3. Pour into à ziplock bàggie. Close bàggie ànd chill. àdd steàks ànd squish àround so thàt the màrinàde sàuce is coàting both well on both sides. Seàl bàggie closed well, removing àir in bàg, ànd pop into the fridge to màrinàte for àt leàst 2 hours or overnight màking sure steàks àre not stàcked. Turn bàg now ànd then to evenly màrinàte steàks.
  4. For ràre to medium-ràre steàks, heàt grill to HIGH, plàce steàks onto HOT, oiled gràtes, ànd grill eàch side 4 - 6 minutes depending on thickness of steàks with lid OPEN. (*Ours were bàrely one inch thick ànd medium-ràre àfter just 5 minutes. So wàtch càrefully).
  5. ............
  6. .........................


Full Recipes >>wildflourskitchen.com

Comments

Popular posts from this blog

Buffalo Chicken Bake with Bacon

Quick Teriyaki Chicken Rice Bowls Recipe Card

VEGAN EGGPLANT & CHICKPEA MEATBALLS {OIL-FREE}